Математичний занзібар

Вітаємо команду 8 математичного класу з успішною участю в Київському «Математичному занзібарі» - командній олімпіаді, що збирає найкращих знавців предмету з усієї країни. Так вийшло, що команда Рішельєвського ліцею у складі Аліни Чобітько, Єгора Тучкова, Володимира Азарова, Марії Пукач, Костянтина Заганіча і Андрія Власенко була єдиною не київською командою, чому організатори надзвичайно зраділи. На сайті турніру вони написали таке: «До Києва прибула команда 8 класу «Рішельєвського ліцею», що придало статуту відкритості нашому турнірові. Сподіваємося, що нашим гостям з півдня сподобалося брати участь в наших заходах.»

     Та вони зроблять все від себе залежне, щоб і в інших етапах Київського турніру (усна командна олімпіада та 3 тури математичних боїів) так само взяти безпосередню участь. «Математичний занзібар» - це є перший захід ХІV турніру математичних боїв імені Лесі Рубльової. Захід відбувається у Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка і включає в себе декілька етапів. Крім того, «занзібар» проводиться в різних вікових категоріях. З правилами можна ознайомитися на сайты заходу http://matholymp.com.ua/2014/12/09/matematichnijj-zanzibar/ Наші Рішельєвські математики виступали в молодшій лізі (серед восьмих класів) і зайняли 4 місце серед 34 команд. На світлині наші хлопці і дівчата з доктором фізико-математичних наук, професором факультету кібернетики Київського університету ім. Шевченка Богданом Рубльовим, який запросив їх прийняти участь у слідуючих етапах змагання. Бажаємо нашій команді успіхів в наступних турнірах!

А ще вітаємо з успішним міжнародним турнірним стартом учня 8-М класу Єгора Тучкова, який зайняв 11 місце на Міжнародному чемпіонаті з розв'язування логічних математичних задач в Парижі. Ось як сам хлопець коментує свою участь у чемпіонаті:

«31 Міжнародний чемпіонат з розв'язування логічних математичних задач я провів в Парижі. На це змагання з'їхалися представники різних країн (близько 40). З них в призерах були італійці, французи, шотландці, канадці, німці та українці (в молодших категоріях). У чемпіонаті були завдання високого рівня, які не змогли вирішити навіть ті, хто отримав перші місця, я теж наробив багато помилок. Також я встиг побачити і сам Париж: відвідав Лувр, Ейфелеву вежу, Нотер Дам де Парі і, навіть, знаменитий Діснейленд. Але трохи шкодую, що пропустив перше вересня в Рішельєвському ліцеї. Навіть в Діснейленді, мабуть, не було так весело і цікаво, як там, за розповідями моїх друзів і однокласників». Бажаємо Єгору не зупинятися на досягнутому і долати нові горизонти!