В гості до ветеранів

Учні Рішельєвського ліцею 10 квітня і 9 травня завжди вітають ветеранів Великої Вітчизняної Війни. На жаль, з кожним роком їх стає все менше. На цей раз їх всього двоє - Василь Степанович Білокриницький і Валентина Костянтинівна Верніковська. Долі і спогади цих людей настільки цікаві, що повинні бути обов'язково збережені для майбутніх поколінь. Тому ми вирішили зробити про них репортаж. Секрети довголіття та оптимізму наших ветеранів дізнаєтесь, коли подивитесь репортаж.

 

Наш перший герой Василь Степанович Білокриницький - людина дуже незвичайний. Він не просто ветеран війни, який зі зброєю в руках захищав Батьківщину від фашистів. У мирному житті Василь Степанович теж приніс чимало користі. Він доктор медичних наук, дослідник, винахідник, автор безлічі статей і збірок. Був науковим співробітником в секретних урядових лабораторіях, готував вчених на Кубі. Життя його було насиченим і дуже цікавим. А все почалося з того, що виживши в тій страшній війні, юнак сприйняв життя як безцінний подарунок і вирішив не витрачати його даремно.

Валентина Костянтинівна Верніковська згадує, що найстрашнішим було бачити очі людей, яких фашисти викидали з квартир та вели на розстріл. Її сім’я врятувалась дивом. А День Перемоги назавжди став другим днем народження.