Регата 2021

Славетна Одеська комплексна олімпіада Рішельєвська регата вже другий рік поспіль проходить в онлайн форматі. Це інтелектуальне змагання є унікальним на теренах України. Адже поєднує не тільки різні дисципліни від інформатики до біології, а й різні форми участі - особистісну і командну.

Цього року до олімпіади долучились розумники та розумниці з Києва, Херсона, Львову, Одесси та Харкова.

На три дні вони занурились у вирішення цікавих та неординарних завдань, що розробили для них викладачі Рішельєвського наукового ліцею.

Перші два дні були присвячені складанню завданнь усного та експериментального турів особистісного заліку. Кожний учасник обрав дисципліну, в якій змагався. Біологію, хімію, математику, фізику чи інформатику. Обраний предмет учасники захищали, відповідаючи на запитання членів журі в онлайн-сесіях та проводячи досліди на задану тему.

Та, мабуть, найцікавішим був останній день олімпіади з командними турами - усним та демонстраційним. Адже він показав учасникам, як важливо працювати гуртом, правильно розподіляти час, обов'язки та сили командних гравців.

Кожна команда мала завдання зі всіх оголошених дисциплін. За три години учасники повинні були не тільки розв'язати завдання, а й доповісти відповіді членам журі в онлайн режимі.По обіді розпочався демонстраційний тур. Члени журі у прямій трансляції показували різноманітні експерименти, досліди та цікаві явища. Учасники за 1-2 хвилини повинні були дати правильні відповіді.

Такий динамічний мозковий штурм - неабияке тренування інтелекту! А ще це красиве й видовищне наукове шоу. Тож з місією популяризації наук та гімнастики для мозку організатори Рішельєвської регати знову впорались на відмінно!